Κλασική βασιλόπιτα και αγαπημένη . Πορτοκάλι , ξηροι καρποί , σταφίδες .Όλα τα καλά. Μύρισε το σπίτι ...Και του χρόνου με υγεία.
- Υλικά
- 250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά
2 κουπες ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
4 κ.σούπας καρυδόψυχα
4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα
4 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
4 κ.σ. ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι (200γρ)
1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμό (λίγο λεμόνι , περισσότερο πορτοκάλι )
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- Χτυπάμε το βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ξύσματα.
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών , αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ ,εναλλάξ χυμό, γιαούρτι , αλεύρι.
- Με μια σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα, προσθέτοντας τους ξηρούς καρπούς.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα , με σούστα καλύτερα, και την βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο.
- Έπειτα της ρίχνουμε λίγο αλεύρι να πάει παντού. Την αναποδογυρίζουμε να φύγει όσο αλεύρι δεν κόλλησε στο παγωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μείγμα. Τυλίγουμε ένα πλυμένο νόμισμα σε λίγο αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στην βασιλόπιτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά , ίσως και λίγο περισσότερο
- Ελέγχουμε άν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγαίνει στεγνό.
- Όταν ψηθεί ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Μπορούμε να φτιάξουμε το έτος .Πατήστε εδώ