Με μια ωραία χωριάτικη σαλάτα και τυρί φέτα ένα υπέροχο γεύμα .
- 3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη (στην χοντρή μεριά)
- 1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3 αυγά
- περίπου 1 φλυτζάνι τυρί φέτα σε κομματάκια (με ένα πηρούνι)
- 1 κούπα
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
- σταγόνες ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
Πως φτιάχνονται
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη (χοντρή μεριά) , αλατίζουμε , ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι ( μεσα σε ένα σκευος) για μισή ώρα
- Παίρνουμε με την χούφτα μας κολοκύθια και τα σφίγουμε να βγάλουν τα υγρά τους .
- Τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ .
- Προσθέτουμε το δυόσμο , το τριμμένο κρεμμύδι , πιπέρι , ρίγανη , το τυρί, λάδι ,ξύδι και ανακατεύουμε.Λιγο αλάτι .
- Σπάμε σε ένα άλλο μπολ ένα ένα τα αυγά και τα προσθέτουμε . (Ετσι σε περίπτωση που καποιο αυγό μας φανεί ύποπτο , το πετάμε χωρίς να πρέπει να πετάξουμε και όλα τα άλλα υλικά).
- Ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε.
- Πρέπει να γίνει ένα αρκετα σφιχτός χυλός .
- Το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει. Αν μας φαίνεται ότι χρειάζεται και άλλο αλεύρι προσθέτουμε.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί αρκετά σε δυνατή φωτιά . Δοκιμάζουμε την θερμοκρασία του ρίχνοντας λίγο υλικό . Πρέπει αμέσως να σχηματίζονται φυσσαλίδες γύρω του , άρα σωστή θερμοκρασία λαδιού , να μην απλώνει πολύ ό χυλός (άρα σωστή πυκνότητα χυλού . ειδάλλως προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα )
- Χαμηλώστε την φωτιά , τηγανίστε και απο τις δυο πλευρές ελαφρά μεχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα .