Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, γρήγορη και νόστιμη.Τρώγεται από όλους, ακόμα και από αυτούς που δεν αγαπούν τα κολοκυθάκια.Δοκιμάστε την.
- Περίπου 1 κιλό κολοκύθια που τριμμένα και στραγγισμένα από τα υγρά τους θα είναι 3 φλυτζάνια
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γεμάτα κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη (στην χοντρή μεριά)
- 4 αυγά
- 1 φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένο κομματάκια με ένα πιρούνι
- 2 κουταλιές σούπας γεμάτες γιαουρτι στραγγιστό (ή λίγο γάλα)
- περίπου 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3- 4 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- τριμμένη φρυγανιά (για το κάτω μέρος και την επιφάνεια)
- μερικές κουταλιές λάδι για το πάτο και την επιφάνεια της πίτας
Πως φτιάχνεται
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη (χοντρή μεριά), αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι (μέσα σε ένα σκεύος) για μια ώρα
- Παίρνουμε με την χούφτα μας κολοκύθια και τα σφίγγουμε να βγάλουν τα υγρά τους .
- Τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ .
- Προσθέτουμε το δυόσμο, το τριμμένο κρεμμύδι, πιπέρι, το τυρί, το γιαούρτι, το μισό λάδι και ανακατεύουμε. Λίγο αλάτι ( με προσοχή , έχουμε βάλει αλάτι στα κολοκύθια και έχει και η φέτα αλάτι)
- Σπάμε σε ένα άλλο μπολ ένα ένα τα αυγά και τα προσθέτουμε (Έτσι σε περίπτωση που κάποιο αυγό μας φανεί ύποπτο , το πετάμε χωρίς να πρέπει να πετάξουμε και όλα τα άλλα υλικά).
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε πάλι.
- Σε ένα βαθύ πιάτο έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το ρίχνουμε στο μίγμα των υλικών μας σταδιακά ανακατεύοντας.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ και αλείφουμε τον πάτο με λάδι .Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και μετά ρίχνουμε όλο το μίγμα .
- Το ισιώνουμε με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι στη επιφάνεια του και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις) στους 180 βαθμούς το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στη μεσαία θέση
- Μετά από 1/2 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1/2 περίπου.(Προς το τέλος μπορεί να χρειαστεί ξανά σκέπασμα )
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε .