με ρύζι |
με πλιγουρι |
Μαζί με μπιφτέκια είναι ωραίο γεύμα .
Υλικά
- 1 1/2 φλ.ρύζι
- 150 γρ μανιτάρια κομμενα σε φέτες
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 2 μέτρια καρότα
- μια χούφτα καλαμπόκι
- 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο (αν είναι κατεψυγμένος δεν χρειάζεται βράσιμο)
- μια σκελίδα σκόρδο
- μια κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλ.κρασί άσπρο (προαιρετικά)
- αλάτι , πιπέρι, κάρυ αν θέλετε να γίνει κίτρινο
- τζίντζερ φετάκια 3-4
- 3-4 περίπου φλ. ζεστό νερό που το ρίχνουμε σταδιακά.
μαϊντανός ψιλοκομμένος, τριμμένη παρμεζάνα, σταγόνες λεμονιού.
Πως φτιάχνεται :
- Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια
- Σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε λίγο απο το βούτυρο και λίγο απο το λάδι και την σκελίδα σκόρδο. Όταν πάρει ελαφρό χρώμα το σκόρδο , έχει αρωματίσει το λάδι και το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, να σοταριστούν και τα αποσύρουμε σε πιάτο.
- Σταδιακά προσθέτουμε λάδι ,αν χρειαστεί, τις πιπεριές , σοτάρουμε και αποσύρουμε, τα καρότα, τον αρακά, τα φετάκια τζίντζερ , το ίδιο.Όταν μαλακώνουν τα βάζουμε στο πιάτο μαζί με τα υπόλοιπα. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε λίγο λάδι, (το κάρυ) , να ζεσταθεί λίγο και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε το ρύζι να γυαλίσει, τότε γυρνάμε όλα τα λαχανικά στο ρύζι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν, ρίχνοντας κάθε τόσο λίγο λίγο το ζεστό νερό .
- Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά μαγειρέματος πάνω στην φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να συνεχιστεί το μαγείρεμα του για λίγο ακόμα.
Επίσης του ταιριάζουν μερικές σταγόνες λεμόνι .