Άλλη μια αγαπημένη τάρτα.Αρκετά ελαφριά , χωρίς κρέμα γάλακτος .Με την εξαιρετική γεύση που της δίνει το ροκφορ και τα διάφορα αρωματικά.
Υλικά (για κανονική ταρτιέρα)
- 4 μεγάλα πράσα (το λευκό τους μέρος, σε ροδέλες)
- 4 αυγά
- λίγο βούτυρο (μαργαρίνη)
- 1 φλυτζ. γραβιέρα ή γκούντα
- 1/2 (ή και περισσότερο , κατα την προτίμησή σας ) φλυτζανι blue cheese ("ροκφόρ")
- 1 φλυτζανι ανθότυρο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (αντι για κρέμα γάλακτος)
- μοσχοκάρυδο
- Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο (προαιρετικά)
- αλάτι ,πιπέρι , λίγη καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
1 πακέτο σφολιάτας ή ζύμη τάρτας
Πως φτιάχνεται
- Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
- Ή φτιάξτε ζύμη για τάρτα και προψήστε την .
- Σωτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα πράσα με λίγο βούτυρο ,ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρετε απο τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
- Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το ανθότυρο και το blue cheese , πατώντας τα με το πηρούνι .
- Στο μπωλ προσθέτετε και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα .
- Ρίχνετε και το γιαούρτι με τα αρωματικά .
- Προσθέτετε και τη γραβιέρα ή το γκούντα. Στο τέλος ρίχνετε και τα σωταρισμένα πράσα.
- Ολο το μίγμα το ρίχνετε στη βάση της τάρτας .
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.