Καρότα, πράσο και πατάτα τα βασικά υλικά. Μελώνουν πρώτα , πριν προστεθεί το νερό
και σιγοβραζουν δίνοντας μια γευστική βελουτέ σούπα. Η προσθήκη κρέμας γάλακτος είναι προαιρετική.
Υλικά
2 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα σε ροδέλες
3 - 4 μέτριες πατάτες σε καρέ κόψιμο
1 ,5 κουταλιά βούτυρο
1 λίτρο ζεστό νερό
1 κύβος ζωμού
Αλάτι, πιπέρι
άνηθος ψιλοκομμένος για το τέλος
1 κρέμα γάλακτος
Πώς φτιάχνεται
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο με το πράσο.Σοταρετε για λίγο . Προσθέστε και τα καρότα. Σοταρετε λίγο. Στην συνέχεια βάζετε και τις πατάτες. Αφήστε να σοταριστουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας που και που να μην κολλήσουν . Πρέπει να μελωσουν. Περίπου 15- 20 λεπτά.
Έπειτα αλάτι πιπέρι , νερό ζεστό και τον κύβο. Ανακατεύετε καλά να πάρετε και ότι έχει πιάσει στον πάτο.Αφηστε να σιγοβραζουν με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Όταν μαλακώσουν όλα τα υλικά , περάστε τα από το μπλέντερ ή αν έχετε ράβδο μπλέντερ ακόμα καλύτερα. Ανάλογα με την υφή της σούπας μπορεί να χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Τέλος λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και κρέμα γάλακτος. Η μία ολόκληρη κρέμα μέσα στην κατσαρόλα ή εν αυτό με κρέμα γάλακτος μέσα στο πιάτο όταν το σερβίρετε. Κάνει και ωραία εμφάνιση.