Λεπτή πίτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα. Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη κασόπιτα ή ζυμαρόπιτα.Εύκολη λύση για το βράδυ.Αρέσει σε όλους.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 3 αυγά
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
- 50γρ. βούτυρο + 50 γρ.ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- (ή 1 φλυτζάνι αλεύρι με 1 κ.γλ. μπαίκιν πάουντερ)
- 1 φλυτζάνι τυρί φέτα (κομματιασμένη με ένα πηρούνι)
- διάφορα τυριά (γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτο ή ό,τι άλλο έχει το ψυγείο μας)
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
Πως φτιάχνεται
Μεχρι να προθερμανθεί ο φούρνος, ετοιμάζουμε την πιτα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα τυριά και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα .
- Προσθέτουμε αλάτι (με προσοχή ,ειδικά αν έχετε αλμυρά τυριά) και πιπέρι .
- Στο ταψί βάζουμε 50 γραμ. βούτυρο και το βάζουμε στο φουρνο να λυώσει (οχι να καεί).Αλειφουμε καλα το ταψί και το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνουμε στο μίγμα που έχουμε φτιάξει.
- Αδειάζουμε όλο το μίγμα στο ταψί . Με ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια του μίγματος και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ,με αέρα, τοποθετώντας προς τα πάνω το ταψί ώστε να περνά ζεστός αέρας και απο τον πάτο του ταψιού, για περιπου 1/2 ώρα.
- 'Η στις αντιστάσεις προς τα κάτω σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.
- Είναι έτοιμο όταν πάρει χρώμα .